U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Letselschade door psychische klachten?

Uit recent onderzoek blijkt dat er jaarlijks veel werknemers uitvallen door psychische klachten. Voorbeelden van psychische klachten zijn

  • overspanning
  • angst
  • depressie
  • burn-out

Wat te doen bij letselschade door psychische klachten?

Psychische klachten vormen in Nederland een groot deel van het ziekteverzuim. Onderzoeker dr. Evelien Brouwers van de Tilburg University stelt dat dan ook dit probleem meer aandacht nodig heeft.

Hoe kunnen mensen die kampen met letselschade door psychische klachten (weer) aan het werk? “Door af te stappen van het idee dat werk belastend is voor de psychisch zieke werknemer”, aldus Brouwers.

Psychologen en andere specialisten focussen zich op de klachten of de ziekte. Daarbij wordt vergeten dat werken juist kan meehelpen aan het herstel. Meedoen aan het arbeidsproces is goed voor mensen. Brouwers stelt daarom dat werk prominenter op de agenda van de hulpverleners moet komen.

Utrecht Letselschade Advies begeleidt cliënten met psychische klachten om zodoende hun leven weer op de rit te krijgen.

Meer informatie over psychische klachten en letselschade?

Wilt u meer informatie over wat u kunt doen bij letselschade door psychische klachten? Bijvoorbeeld als gevolg van een ongeval of medische fout? Neem dan gerust contact op: 030-233 51 50.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op