U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Mogelijke besmetting HIV en Hepatitis Medisch Centrum Biltstraat

Onlangs is kenbaar geworden dat het Medisch Centrum Biltstraat te Utrecht bij operaties gebruik heeft gemaakt van onvoldoende ontsmette instrumenten, waardoor er een kans bestaat dat patiënten behandeld in deze kliniek een infectieziekte hebben opgelopen. Volgens de berichten zou het gaan om ongeveer driehonderd patiënten welke tussen januari en maart 2012 operaties hebben ondergaan.

Eind maart zijn de operatiekamers van het Medisch Centrum gesloten op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) omdat de veiligheid van patiënten onvoldoende gewaarborgd was. Onlangs zijn driehonderd patiënten opgeroepen om een bloedonderzoek te laten doen naar HIV, hepatitis B en C.

Meer informatie

Bij Utrecht Letselschade Advies kunt u zich melden indien u in de periode van januari tot maart 2012 in het Medisch Centrum Biltstraat een operatie heeft ondergaan. Wij kunnen aan de hand van verder onderzoek bezien welke mogelijkheden er zijn en welke rechten u als patiënt heeft op een schadevergoeding voor het toegebrachte leed.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

René Toxopeus

Een vuist maken, het recht laten zegevieren! Dat klinkt groots. Maar voor mij is dat het mooiste van mijn vak. Een maximale verdediging van de financiële belangen van mijn cliënt, daar ga ik voor.

Neem contact op