U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Schadefonds Geweldsmisdrijven

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven verstrekt een financiële tegemoetkoming aan slachtoffers van een geweldsmisdrijf. Mensen die ernstig fysiek of psychisch letsel hebben opgelopen komen in aanmerking voor deze tegemoetkoming.

De regeling van het Schadefonds Geweldmisdrijven geldt ook zonder rechtzaak of veroordeling, zonder contact met de dader of als tegemoetkoming voor nabestaanden.

All-in vergoeding

Vroeger moest het slachtoffer bonnetjes van zijn schade verzamelen. Hij moest gedetailleerd per schadepost zijn schade aantonen.

In de huidige regeling bestaat de uitkering van het schadefonds uit één vast bedrag. Dit bedrag is gekoppeld aan een van de zes letselcategorieën die het Schadefonds Geweldsmisdrijven gebruikt. De ernst van het letsel verschilt per categorie.

Omvang uitkering

De uitkering kan variëren van € 1.000,00 tot maximaal € 35.000,00.

In de uitkering zijn ook de kosten van juridische bijstand opgenomen. Het slachtoffer hoeft dus geen nota of specificatie van kosten te overleggen en kan zelf aan de hand van de uitkering zijn advocaat betalen.

Voorwaarden Schadefonds Geweldsmisdrijven

  • Vergoeding vindt alleen plaats als de schade niet op andere wijze is vergoed, door de dader of een verzekeringsmaatschappij.
  • Het slachtoffer hoeft met het indienen van zijn claim niet te wachten totdat hij zijn schade elders krijgt vergoed, maar hij moet een eventueel later ontvangen vergoeding wel terugbetalen aan het Schadefonds.

Voor meer informatie over het Schadefonds Geweldsmisdrijven gaat u naar: www.schadefonds.nl

Letselschade advocaat inschakelen?

Bent u slachtoffer van letselschade? Een letselschade advocaat van Utrecht Letselschade Advies kan u hierbij helpen. Neem contact voor een vrijblijvende kennismaking.

Neem contact op »


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op