U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Gemeente Stichtse Vecht aansprakelijk voor slecht wegdek

Gemeente Stichtse Vecht – De gemeente Stichtse Vecht moet 22.500 euro schadevergoeding betalen voor het dodelijk ongeluk op de Nieuweweg in Tienhoven. Dat eist het Openbaar Ministerie.

Bij het ongeluk op 31 maart 2009 kwamen twee motorrijdsters om het leven nadat zij door hobbels in het wegdek de controle over het stuur verloren. De hobbels in het wegdek, ontstaan door boomwortels, waren al eerder oorzaak van ongelukken. De Gemeente Stichtse Vecht heeft echter nooit maatregelen getroffen of onderhoud gepleegd om het wegdek veiliger te maken.

Zorgplicht wegbeheerder

De wegbeheerder, vaak de gemeente of provincie, is verplicht de wegen en voetpaden die hij beheert, in goede staat te houden. Doet hij dit niet of onvoldoende, dan is de wegbeheerder aansprakelijk voor de schade die het gevolg is van de slechte toestand van het wegdek.

Hebt u letselschade opgelopen doordat de weg waarop u reed in een slechte toestand verkeerde? Dan is de wegbeheerder mogelijk aansprakelijk voor uw schade. Utrecht Letselschade Advies staat cliënten bij in procedures tegen de wegbeheerder na een ongeval door slecht wegdek.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de dienstverlening van een letselschade advocaat? Neem contact op!

 


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

René Toxopeus

Een vuist maken, het recht laten zegevieren! Dat klinkt groots. Maar voor mij is dat het mooiste van mijn vak. Een maximale verdediging van de financiële belangen van mijn cliënt, daar ga ik voor.

Neem contact op