U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Wat is shockschade?

De term ‘shockschade’ verwijst naar een oorzaak waardoor schade kan ontstaan. Het gaat om een shock die iemand krijgt door het waarnemen van of het geconfronteerd worden met een ernstig ongeval dat een ander overkomt. Deze shock kan leiden tot geestelijk letsel. Shockschade is de schade die men door dit geestelijk letsel lijdt.

Onrechtmatige daad

Bij shockschade is niet alleen sprake van een onrechtmatige daad gericht tegen het rechtstreekse slachtoffer. Er is ook sprake van een onrechtmatige daad gericht tegen een derde, de geschokte.
Het gaat om het onrechtmatig in het leven roepen van een situatie waarin de naaste met de ernstig schokkende gebeurtenis wordt geconfronteerd.

Shockschade en schadeposten

Uit de shock kunnen verschillende schadeposten voortvloeien. Er kan sprake zijn van immateriële schade, inkomensschade en er kunnen psychiatrische behandelkosten zijn. Per situatie zal moeten worden bekeken om welke schadeposten het gaat.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over shockschade? Neem gerust contact op en laat u adviseren door een van onze ervaren advocaten. Bel 030-233 51 50 of vul ons contactformulier in.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op