U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Faro-vliegramp: Utrecht Letselschade Advies in uitzending EenVandaag

Op 21 december 1992 vond de vliegramp plaats van vlucht MP495 van Martinair op de Portugese luchthaven Faro.

Omdat de toedracht van het ongeval een andere blijkt dan eerder werd verondersteld voert Utrecht Letselschade Advies namens diverse slachtoffers en nabestaanden een juridische procedure tegen Martinair en de Staat der Nederlanden.

De huidige stand van zaken

In de procedure tegen de Staat heeft de Rechtbank Den Haag besloten drie internationale vliegtuigdeskundigen te benoemen om na te gaan of de slachtoffers destijds verkeerd door de Staat zijn voorgelicht, en of de Staat zijn werk als onafhankelijk orgaan naar behoren heeft verricht. De deskundigen zullen naar verwachting voor de zomer van 2016 een concept rapport presenteren.

In de procedure tegen Martinair wordt in hoger beroep gewacht op het rapport van de deskundigen om te bepalen of de zaak verder zal worden doorgezet.

Uitzending NPO 2: Terug naar Faro, ‘beste’ meneer Schröder

In een aflevering van EénVandaag uitgezonden op NPO 2 op dinsdag 12 januari 2016 gaan twee overlevenden van de Faro-ramp, Iem en Corrie Vroombout, 23 jaar na de ramp voor het eerst terug naar Faro. Ze leggen bloemen op de plek waar hun dochter om het leven is gekomen.

Bekijk hier de documentaire “Terug naar Faro, ‘beste’ meneer Schröder” over de verwerking van de gebeurtenissen in de afgelopen jaren.

Uitzending NPO 1: Meer informatie over de Faro-vliegramp

Op zaterdag 16 januari 2016 om 18.15 uur is door EénVandaag het vervolg uitgezonden. In die uitzending staan de toedracht van de Faro-vliegramp en de juridische nasleep centraal.

In deze uitzending zal onder meer de vliegtuigdeskundige Horlings uitleg over de werkelijke toedracht van het ongeval van het geven en worden verschillende mensen geïnterviewd, waaronder de advocaat van de slachtoffers, Jan Willem Koeleman.

Bekijk hier de uitzending terug.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op