U gebruikt een verouderde browser. Update uw browser voor een betere en veiligere ervaring.update

Goed advies over een AOV blijkt ver te zoeken

Als een zzp’er arbeidsongeschikt wordt, kan hij geen beroep doen op de sociale zekerheid. Hij is daarvoor immers niet verplicht verzekerd. Hij moet zijn eigen arbeidsongeschiktheidsverzekering regelen. En daar blijkt het vaak aan te schorten. Men blijk het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet heel belangrijk te vinden. Andere zaken hebben een hogere prioriteit.

Een volgend probleem is dat het advies over de af te sluiten arbeidsongeschiktheidsverzekering ver onder de maat blijkt te liggen. De Autoriteit Financiele Markten (de AFM) concludeerde dit na uitgebreid onderzoek.

Relevante klantinformatie

Bijna altijd ontbreekt relevante klantinformatie. Meestal worden arbeidsongeschiktheids-verzekeringen afgesloten op basis van het aanvraagformulier van de aanbieder. Veel meer gegevens over de verzekerde, zijn bedrijf en de toekomstplannen, blijken er niet te zijn.

Uitgebreide dekking

Zorgelijk noemt de AFM het feit dat de assurantietussenpersonen voor alle zekerheid de ondernemers aanraden om een uitgebreide dekking af te sluiten. Op die manier worden de meeste risico’s afgedekt. Het is de vraag of dat ook echt nodig is en gewenst wordt door de aspirant verzekerde. Bijkomstig effect is dat de premie meestal hoog is. En dat heeft effect op het verdienmodel van de tussenpersoon. Deze ontvangt van de verzekeraar immers een percentage van de premie (15 tot 20%!). Een hoge premie heeft ook een negatief effect op het afsluiten van een AOV polis. De zzp’er bedenkt zich op die wijze wel twee keer.

Checklist AOV

Utrecht Letselschade Advies heeft een checklist op haar website met adviezen voor zelfstandig ondernemers met een AOV verzekering. Wij staan ook veel ondernemers bij die arbeidsongeschikt zijn geworden.

Klik hier voor de checklist voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering >

Arbeidsongeschiktheid advocaat

Meer weten over arbeidsongeschiktheid en verzekeringen? Neem contact op met Utrecht Letselschade Advies: een gespecialiseerd letselschade advocatenkantoor in Utrecht.


Meer informatie over onze dienstverlening bij letselschade?

Pierre van Geffen

Het beroep van advocaat is mij op het lijf geschreven. Ik adviseer, onderhandel en procedeer. Daarbij stel ik altijd het belang van mijn cliënt voorop en ga ik voor maximaal resultaat.

Neem contact op