Dutchbatters stellen Defensie aansprakelijk voor trauma’s Bosnische vredesmissie

Onlangs hebben ruim tweehonderd Dutchbat-veteranen gezamenlijk een schadeclaim ingediend. Zij eisen een schadevergoeding van € 22.000 per persoon van de Nederlandse staat voor de trauma’s die ze hebben opgelopen tijdens de vredesmissie in de Bosnische enclave Srebrenica.

Achtergrondinfo

Dutchbat III, een geselecteerde groep Nederlandse VN-militairen, kreeg in 1995 de opdracht om de inwoners van de Bosnische enclave Srebrenica te beschermen.

Op 11 juli 1995 ging het mis: de stad werd overgenomen door Servische troepen, onder leiding van de …

Lees verder

Uitgestapte bestuurder aangereden op de snelweg: 50% schadevergoeding

Onlangs heeft de rechtbank Zeeland West-Brabant uitspraak gedaan in een zaak waarbij een op de snelweg uitgestapte bestuurder van een auto wordt aangereden door een andere auto en ernstig letsel opliep.

Het ongeval

Een automobilist had zijn auto op een wisselbaan tot stilstand gebracht omdat hij een lekke band had. De wisselbaan betrof de meest rechtse rijstrook van drie rijstroken en lag in het verlengde van de vluchtstrook. Ter hoogte van waar de bestuurder tot stilstand gekomen …

Lees verder

Gedragscode Behandeling Letselschade: naleving verzekeraars

Onlangs bracht EenVandaag in een publicatie naar buiten dat de opstelling van verzekeraars in letselschadezaken verhardt. Dat is gebleken uit een rondgang onder tientallen letselschadeadvocaten en kantoren die aangesloten zijn bij de vakvereniging Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP).

Rondgang

De bevraagde advocaten waren vrijwel unaniem van mening dat verzekeraars tegenwoordig meer claims afwijzen. Ook zouden verzekeraars de afwikkeling van dossiers voor zich uit schuiven.

Volgens een van hen is dat het gevolg van reorganisaties die de afgelopen …

Lees verder