Gestruikeld over stoeptegel: is de gemeente aansprakelijk?

Als u gewoon over straat loopt, kunt u struikelen over een losse stoeptegel of door een gat in de weg. Een ongeluk kan immers altijd en overal gebeuren.

U kunt zich lelijk bezeren als u struikelt en ongelukkig ten val komt. Soms blijft het enkel bij wat kleine verwondingen, maar niet altijd. U kunt ook fracturen oplopen of ernstig letsel oplopen. In 2017 overleed zelfs iemand aan haar verwondingen nadat zij zwaar ten val kwam door …

Lees verder

Een auto-ongeluk tijdens werktijd: wie is aansprakelijk?

Elke dag vinden in ons land auto-ongelukken plaats, ook tijdens werktijd. Verkeersongevallen kunnen (ernstige) letselschade tot gevolg hebben. Indien het ongeval door een ander is veroorzaakt, dan kunt u deze tegenpartij aansprakelijk stellen en schadevergoeding eisen. Ook als u het ongeval zelf heeft veroorzaakt, heeft u soms recht op een schadevergoeding, namelijk wanneer er op het voertuig waarin u reed een inzittendenverzekering is afgesloten.

Hoe zit het met een auto-ongeluk onder werktijd? Wie is er dan …

Lees verder

Deelgeschilprocedure bij letselschade: wat houdt dit in?

Een letselschadezaak verloopt niet altijd soepel als twee partijen het niet eens worden, waarna er een deelgeschilprocedure kan worden opgestart. Onderhandelingen lopen vast en dan is zo’n procedure genoodzaakt.

Er kunnen immers langdurige discussies ontstaan over zaken zoals de aansprakelijkheid, de hoogte van de schadevergoeding en de schadeposten die zijn ontstaan door het letsel.

Wat is een deelgeschilprocedure?

Een deelgeschilprocedure is een procedure die wordt gestart bij de rechter, als twee partijen in een letselschadezaak onenigheid (een …

Lees verder

Voorbeeldbrief letselschade: hoe stel je iemand aansprakelijk?

Bent u slachtoffer van een ongeval? En ligt volgens u de schuld bij een andere partij? Dan heeft u mogelijk recht op schadevergoeding. Wij bieden u in deze blog gratis een voorbeeldbrief letselschade aan om de tegenpartij aansprakelijk te kunnen stellen.

Schakel een advocaat in

Als u letselschade heeft opgelopen, is het altijd raadzaam om een letselschadeadvocaat in te schakelen:

Een gespecialiseerde letselschade advocaat weet precies waar u recht op heeft. Hij of zij kan u helpen met …

Lees verder