Letselschade door ongeluk in zwembad: zo zit het met schadevergoeding

Er vinden regelmatig ongelukken met letselschade plaats in het zwembad. Denk aan ongevallen bij glijbanen en de kans op verdrinking. Een dagje naar het zwembad moet een leuk uitje zijn, maar brengt dus ook risico’s met zich mee, zoals letsel.

Wie is er dan aansprakelijk voor ongevallen in een zwembad?

Voorzorgsmaatregelen zwembad

Een zwembad dient zich aan strenge wettelijke voorzorgsmaatregelen en voorschriften te houden. Zo moet er te allen tijde een badmeester aanwezig zijn die toezicht houdt …

Lees verder

Wie is aansprakelijk bij letselschade op een boot?

Op het water bestaat het risico van een ongeluk op een boot met letselschade tot gevolg. Zeker op mooie dagen, want vooral dan kan het heerlijk zijn om het water op te zoeken én is het ook drukker.

In sommige gevallen is de kans op letsel zelfs groter dan bij een activiteit op het land: een boot die meedeint op de golven kan de opvarenden uit balans brengen. Ook kunt u struikelen over een losse lijn …

Lees verder

Letsel bij een ongeval in het buitenland: wat nu?

Een vakantie in het buitenland kan flink verpest worden door een ongeval met letsel tot gevolg. Wanneer u op vakantie gaat, wilt u immers een onbezorgde, ontspannen tijd beleven, zonder in aanraking te komen met letselschade.

Of u nu zelf slachtoffer wordt of dat een van uw reisgenoten bij een ongeval betrokken raakt: letselschade drukt een stempel op de vakantie. Ernstig letsel kan bovendien gevolgen hebben die vele malen groter zijn dan enkel het verpesten van …

Lees verder

Wanneer is er sprake van een whiplash?

Een whiplash is een van de meest voorkomende vormen van letselschade na een verkeersongeval. Vooral na een aanrijding van achter in de file ontstaat vaak een whiplash.

Soms is het na een ongeluk lastig te beoordelen of bepaalde nekklachten ook daadwerkelijk een whiplash zijn. Schadevergoeding bij een eventuele whiplash is dan ook moeilijk vast te stellen.

Wanneer is er precies sprake van een whiplash en wanneer is een vergoeding mogelijk? U leest er meer over in deze …

Lees verder

Wie is aansprakelijk bij letselschade opgelopen in een attractiepark?

Ongevallen in attractieparken komen gelukkig niet vaak voor, maar als er een ongeluk gebeurt is er meestal ernstig letsel. En wie is er aansprakelijk voor letselschade opgelopen in een attractiepark?

Een dagje naar een attractiepark is natuurlijk erg leuk, maar ook hier geldt: een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo raakte in mei 2018 een meisje van 13 ernstig gewond tijdens een ritje op de kartbaan in Walibi Holland in Biddinghuizen. Een deel van haar …

Lees verder