Een val in de supermarkt: wie is aansprakelijk?

De supermarkt is een plek waar mensen dagelijks komen, een val is dus niet onvermijdelijk. U kunt bijvoorbeeld uitglijden, omdat de vloer net gedweild is of struikelen omdat er iets op de grond ligt.

Meestal vallen de gevolgen van een ongeluk in de supermarkt mee en heeft u hooguit een blauwe plek of een lichte kneuzing, maar soms ook niet. U kunt iets breken of op uw hoofd vallen waardoor u hersenletsel oploopt.

Wanneer is de supermarkt …

Lees verder

Kop-staartbotsing en letselschade: wie is aansprakelijk?

Als er een verkeersongeval plaatsvindt op de snelweg of in de file, dan is er vaak sprake van een kop-staartbotsing. Dit is een ongeval waarbij u door een andere auto van achteren wordt aangereden.

Kop-staartbotsingen komen in Nederland door de drukte op de wegen, het gebruik van smartphones en andere afleidingen veel voor. Door een kop-staartbotsing kunnen betrokkenen (ernstige) letselschade oplopen, zoals een whiplash of zelfs een dwarslaesie als het gaat om een botsing met een …

Lees verder

Delta-v-onderzoek na een ongeval: wat houdt dit in?

Een delta-v-onderzoek herleidt de kracht van een aanrijding. Een verzekeraar kan opdracht geven voor een delta-v-onderzoek om de impact van het ongeval vast te stellen en te beoordelen of het aannemelijk is dat er fysiek letsel is ontstaan bij de aanrijding.

Een delta-v-onderzoek wordt vaak ingezet bij letselschadezaken waar het slachtoffer klachten heeft, die geweten worden aan een whiplash. Het gaat vaak om aanrijdingen met lage snelheid. De verzekeraar stelt dan in twijfel of het ongeval …

Lees verder

Letselschade door storm: wie is aansprakelijk?

Stormschade lijkt steeds vaker voor te komen in Nederland, inclusief letselschade. En hoewel een zware storm niet met regelmaat voorkomt, kan zo’n storm toch voor flinke overlast en schade zorgen. Ieder jaar is het wel in het nieuws: gewonden of zelfs sterfgevallen door een afgewaaid dak of omgevallen boom.

Zo kan het voorkomen dat ook u letselschade oploopt door een storm. Bijvoorbeeld wanneer u geraakt wordt door omgevallen bomen of afgewaaide dakpannen. De vraag die dan …

Lees verder

Aangereden door een auto? Meestal bent u niet aansprakelijk!

Als voetganger of fietser aangereden door een auto, wat nu? U bent als zwakke verkeersdeelnemer erg kwetsbaar in het verkeer en daarom wordt u door de wet extra beschermd. Als u wordt aangereden door een auto of een ander motorrijtuig, dan heeft u vrijwel altijd recht op (letsel)schadevergoeding.

Zwakke en sterke verkeersdeelnemers

Voetgangers en fietsers behoren volgens de Wegenverkeerswet tot de zogenaamde ‘zwakke’ verkeersdeelnemers. Om hen extra te beschermen, zijn gemotoriseerde verkeersdeelnemers volgens de wet altijd voor …

Lees verder