emotionele schadevergoeding

Wanneer heeft u recht op een emotionele schadevergoeding?

Als u iemand aansprakelijk kunt stellen voor opgelopen letsel, kunt u hierbij ook een schadevergoeding voor de emotionele schade eisen.

Wanneer u letselschade oploopt, kan dit verschillende gevolgen hebben. Fysieke klachten kunnen veel impact op uw leven hebben, maar ook emotioneel kunnen de gevolgen van letselschade uw levensvreugde beperken. Verdriet, stress of andere psychologische problemen kunnen veroorzaakt worden door letselschade.

Gratis kennismakingsgesprek »

Emotionele schadevergoeding is smartengeld

De vergoeding die u kunt claimen voor de opgelopen emotionele schade …

Lees verder
Letselschade op een festival

Letselschade op een festival, wie is aansprakelijk?

In de zomermaanden staan de weekenden in Nederland in het teken van festivals. De festivalzomer is leuk, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo kunt u tijdens een festival letselschade oplopen, bijvoorbeeld omdat u omver wordt gelopen of struikelt over afval op de grond.

Wie is er aansprakelijk voor de letselschade die u oploopt tijdens een festivalweekend?

Organisator heeft zorgplicht

De organisator van een festival heeft een wettelijke zorgplicht ten aanzien van deelnemers/bezoekers. Dit geldt voor …

Lees verder
goed hulpverlenerschap

Letselschade tijdens vakantie: hoe moet ik schade claimen?

Een ongeluk kan iedere dag en overal gebeuren. Het is dus niet zo gek dat jaarlijks duizenden Nederlanders te maken krijgen met letselschade tijdens hun vakantie. Hoe kunt u schade claimen als u tijdens een vakantie in het buitenland letselschade oploopt door toedoen van een andere partij?

Buitenlands recht vs. Nederlands recht

Als u letselschade oploopt door toedoen van een ander, dan wilt u natuurlijk dat de schade zo snel en volledig mogelijk wordt vergoed. Voor …

Lees verder