letsel-in-verpleeghuis

Letselschade in een verpleeghuis

Wanneer u of een van uw naasten is opgenomen in een verpleeghuis, is dit vaak om ervoor te zorgen dat er de juiste fysieke of mentale zorg en hulp geboden wordt. In een verpleeghuis werken verpleegkundigen en verzorgers die de benodigde hulp en aandacht kunnen bieden.

Helaas gaat dit niet altijd goed, en kan het voorkomen dat er zich een situatie voordoet die leidt tot letselschade. Dit kan komen door een medische fout, maar ook door …

Lees verder
specialist of advocaat

Letselschadespecialist of letselschadeadvocaat: het verschil

Wanneer u letsel heeft opgelopen en op zoek bent naar hulp, kunt u bij veel verschillende partijen terecht. Utrecht Letselschade Advies staat u graag bij in het zoeken naar de juiste bijstand. In deze blog lichten we u toe wat het verschil is tussen een letselschade expert en een letselschadeadvocaat.

Specialist of advocaat?

In eerste instantie lijkt er voor u wellicht weinig te verschillen. Ja, de titel is anders, maar een expert of specialist zou u …

Lees verder
letsel-bij-sport-schuld

Letsel na het sporten: is dat mijn eigen schuld?

Of u nou een fanatieke sporter bent of slechts af en toe sport om in beweging te blijven: het kan een keer fout gaan. Bij vrijwel elke sport bestaat de kans op blessures of nog erger: ongelukken met letsel.

Mogelijk heeft u tijdens of na het sporten letselschade opgelopen. Bent u zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor de schade die hierbij komt kijken, of heeft u recht op een schadevergoeding?

Aansprakelijkheid bij sport

Wie aansprakelijk is voor uw …

Lees verder

Huishoudelijke hulp: hoe hoog is de vergoeding?

Als gevolg van een ongeval kan een slachtoffer behoefte hebben aan huishoudelijke hulp. Volgens De Letselschade Richtlijn Huishoudelijke Hulp bestaat huishoudelijke hulp uit:

“bijvoorbeeld de activiteiten schoonmaken, koken, boodschappen doen en kinderen verzorgen, met uitzondering van activiteiten op het gebied van zelfredzaamheid.”

De Letselschade Raad

Als de kosten voor huishoudelijke hulp berekend moeten worden, dan kan worden aangesloten bij de Letselschade Richtlijn Huishoudelijke Hulp.

Dit betreft een richtlijn die is opgesteld door De Letselschade Raad. De Letselschade Raad is …

Lees verder